Catatan

Budget Low Cost Desktop Komputerku

Imej
Assalamualaikum.

Kebizian terhadap komitment kerja (bisnes kecil2-an) ku mnyebabkan blog ni kadang ade post, kadang tidak.Tapi post kali ni memang eksaited sikit untuk aku menulis la.. sebab nye aku baru upgrade pc aku.

Zaman sekarang ni komputer ade la suatu keperluan... mase aku sekolah2 dulu komputer memang mahal. Tak semua orang mampu beli mase tu sekitar tahun 90-an ke 2000-an gitu.. mase tu igat lagi kerajaan buat kempen 1 rumah satu komputer dengan membenarkan ibu/bapa mengeluarkan sedikit kwsp untuk membeli komputer. antaranya ialah emak aku.. sebab nk beli komputer untuk akak aku yg tgah belajar (2003).. mase tu terpinga2 aku..camno la nk gune komputer ni..nak On button pun x reti..pastu akak aku tu la yg ajar.. lame2 best plak..skejap je pandai.. teknology berkembang pesat.. 2005 aku smbung study kat UiTM so memerlukan komputer. sbb xder duit. bpak aku pun noreh getah je x mampu nk beli komputer.. pinjam sumber kewangan kat pakcik aku (pakcik aku sorang ni memang baik sangat…

Layan je

Imej
Assalamualaikum selamat berpose sume.. puase ke sepuluh aritu aku g bebuke kat jusco bukit raja. makan pizza je.. buke ngan member2 same UiTm dlu.. Pas buke layan wayang lak Pasific Rim best ?(foto tiada kerana abg wayang x bg tangkp gmbar nnti die kata kite nk wat pirate cd). Skian Terima kasih.

Msti korang rase 'ni je post nye?'... sbb aku tngah mamai ni bru bngon tido.

Refreshing blog!

Imej
Fuhh... lame benar rasenye x update blog. Last rasenye dlm bulan 3 kot. mase tu aku tngah ejas2 skit template blog ni pastu jadi buruk makan secara otomatiknye malas nk ejas balik dan akhirnya terbengkalai jua. Tengah pulak buzy setup bisnes online aku yang cikai2 ni. Memang x terbukak lah blog ini. Ah blog aku ni bkannye ramai yg hendak ngomen kat sini.. hoho. Eh tapi Facebook bleh plak ari2 aku bukak. Puihh... alah org lain mcm tu jugak.
Xpe harini aku dah refresh balik blog nih tuka template baru. Haaa cantik la sikit kot siap buh gambo Band Xandria (korang x kenal band ni punya). Lagi2 gambar vokalis Manuela Kraller yang cun nih kikiki.. Memang aku minat tol si Manuela ni. Muke cun, sore sedap ala-ala Tarja Ex Nightwish. tapi lg sedap aku rase la..heheh.
Okeh la blog da cntik balik. pasni ade la semangat skit kot nak update blog. hehe... aku kalo cakap memang suka guna pkataan 'Kot'.. :)


Testing online shopping kat ipmart

Imej
haa.. da lame aku usyar2 ipmart ni tp tak pnah try beli barang g kat sini. Ape ipmart tu? ahaha.. ipart ni same je tmpat untuk shopping on9 macam lazada, hi shop dan sebagainya. cume ipart ni menawarkan barang2 komputer dan hp. Sesuai la untuk geek2 gadjet dan komputer..

So sebab aku memang tngah carik brang2 pc tp da pergi kedai tak jumpa2 yang aku cari maka aku pun try lah oder dri ipmart ni. memula takut2 jugak kne tipu ke ape kan. so sblum tu dah wat research kat google. kbnyakannye positif la.. So try la jugak nk tngk service die..

So aku wat kputusan nk oder wifi usb adapter. Aku buat oder tngah ari Rabu... hari Jumaat bru die send barang. Then pagi sabtu sampai kat rumah aku. 4 hari jugak prosesnye.. tp bagi aku okay la jugak servis nye sebba kite leh pilih courier ape yg kite nak. COD pun boleh. tp sbb aku duk luar lembah klang aku pilih poslaju je.

bagi aku ipmart ni okay gak sebb harga yg ditawarkan lebih murah berbanding di kedai2 pc area tmpat aku (kat loyat aku x tau :D)…

Tiba masa mengutip BR1M 2.0

Imej
Tiga ari lpas dah pegi collect BR1M 2.0 (bujang).. orang bagi..kite ambik je la.. bleh g shopping2 hahaha.. Mase nak pi collect bnde ni dah mcam pegi pasar malam.. bersesak2 rmai giler.. kat kwasan aku ni ade 1200 orang bujang (katenye le). time hujan pulak tu..nasib le tak demam..hehe

* Akak yg dftar nama tu cun. senyum kat die. die snyum balik.. :D

1st time Cash Out Nuffnang! Yeay!!

Imej
Hohoho! tak sangke lak dapat cek dari nuffnang di hari sabtu ni.. Disember aritu cash outkan... walaupun tak bnyak tapi seronok sangat!. thanks la pade sesiape yang melawat dan menyumbang kpade blog2 ku.. (ade 3 blog) hihi.. Awesomenye!


Dapat cek ni sehari sblum chinese new year 2013!. ni kire angpow dari nuffnang la ekkk haha. thanks nuffnang! oyeah!

doodle couple kekiut

Imej
Hari ini buzi skit .. ade member mintak wat doodle couple ngan beberapa illustration lain.. kerja yang aku suka wat (kekadang ikot mood gak hehe)! melukis!! oyeah!! kalo kerja berbayar pasti lajuuuu : P