Popular Post

Posted by : admin 25 Julai 2012

Dah lama tak bukak fb.. tapi tak lama sngat la ade la dalam 2 3 hari camtu.. sebab dok bizi blogwalking jer.. so malam tadi baru check fb. So tengok2 news feed penuh lah dengan ke tidak puas hatian member2 tentang Logo kemerdekaan Malaysia ke 55. Kenapa? sebab bagi Aku logo ni memang lah teramat tak lawanye. Rasanya logo2 sebelum ini lebih baik. Mungkin bagi orang biasa tak de amik perhatian sangat tentang ni. Tapi bagi komuniti2 yang berstatus Designer (termasuk lah aku) memang tidak berpuas hati dengan hasil design logo yang diberikan. Tak pasti lah siapa yang design logo ni..

Just pick dari facebook. memang nampak beno ramai orang kecewa ngan logo kali ini.




Haa.. sampai Hitler pun marah hahaha..

video by najmudin

Aku tak pasti betul ke logo ini yang akan diguna pakai atau pun ada pihak lain yang sengaja 'bergurau'..tapi kalau tengok di blog2 dan fb isu ini dah tersebar meluas.
 Secara jujurnya aku rasa macam logo janji siap jer..Harap logo ni takkan dijadikan logo Hari Merdeka untuk tahun ini... Atau pun mungkin designer logo ni boleh memberi penjelasan yang boleh menyangkal kembali tohmahan2 yang telah diberikan terhadap logo ini :P 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Ohsem Sham Canggih - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -