Popular Post

Posted by : admin 31 Julai 2012

Pagi neh dok ke Bukit Beruntung ade kerja skit. balik jer rase haus sebab cuaca kat Area tempat aku ney panas sangat..huhu. xpe2 ley tahan lagi neh.. So Nak tunggu bebuke lambat lagi, wat skit blogwalking walaupon xda hati ngan line internet ni yang semacam sipot heheh..

Ape2 pon entry kali ni aku nak update pasal blog aku skit. Hehe xde mende besar pun nak cite..cume nak gtau aku baru je update lagu2 kat playlist blog aku... Tak tau ler korang layan ke tak lagu2 aku neh sebab aku bnyak dengar lagu band dari europe, dutch, Findland.. Hmm..Band jarang2 orang dengo.. kalo kat radio memang susah le nak dengar. Aku ske dengar band dibawah naungan Napalm Record..kebanyakkan nye band ni jenis2 metal, gothic, power n simphonic.

Tapi skang bnyak genre2 ngan sub genre lagu baru kat dunia ni da wujud. Dikalangan kawan2, aku memang le sangat terkenal dengo lagu metal..terutama lagu balck Metal cam Cradle Of Filth ngan Eternal Tears Of Sorrow..Uyoo ganasnyer.. Tapi sebenonye aku xde le suke sangat dengo lagu black metal.. aku ske lagu yang full instrumen siap keyboard, violin ngan sopranos. lagi best kalo de mix background sound ala2 fairies cam Band Moonspell..

Now aku lebih pade genre "Symphonic power metal".. so lagu2 band ni lebih sedap dan tak hardcore sangat. kekadang skali dengo cam lagu2 modern rock cume diorang mix ngan instrumen ochestra cam keyboard + violin pastu singer die mesti part lagu die ade voice ala2 setan sikit2 then ade background sopranos...


So kat playlist aku atas tuh (yang bar wane ijo tuh) ade lagu2 dari dua band symphonic power metal kegemaran aku stakat ni ler.. Band Vision Of Atlantis ngan Within Temptation..
Aku layan jer lagu2 camni. kalo korang x layan tu korang nyer pasal hahaha.. ade button stop atas tu. korang tutup jer lor kikiki~...

Within Temptation

 
Vision Of Atlantis

Kalo korung 1st time dengo dan rase best lagu symphonic power metal nih, ni aku list band2 genre ni yang sedap2 lagunyer :
1)Vision Of Atlantis
2) Within Temptation
3) Xandria
4) Macbeth (ni more on symphonic gothic metal)
5) Epica
6) Moonspell

selain tu aku layan gak genre pelik yang lain macam Symphonic Folk Metal ngan Gothic Metal. Contoh band
1) Korpiklaani (Band Findland- satu hape lagu die x paham tp ntah knape aku layan pon x tau le)
2) Turisas (ni band fevret aku gak sebab voice die lebih kurang metalica)
3) Deathstars..(ni band modern gothic metal - voice diorang unik)

so playlist2 lagu korang ape lak eh? ce share ngan aku skit.. :D

* Kalo lagu2 yang catchy kuar time layan mp3 mesti aku tetibe main invisible keyboard haha


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Ohsem Sham Canggih - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -