Popular Post

Posted by : admin 16 Ogos 2012


Assalamualaikum selamat berpuasa..


Lagi seminggu jer nak raya kan.. so korang da bayar zakat belum?? hehe mesti ade yang sudah dan ade juga yang belum kan? maklom ler semangat nak raya sampai terlupa yang wajib2 tu...huhu jangan selalu gitu.. zakat benda wajib tu.

So last2 nak senang bayar je pakai online pun boleh. janji korang msti la ade acc maybank2u atau lain2 internet banking keyh.


senang je pun byar online zakat ni. ramai yang da tahu.. tapi mungkin ade juga yang tak tahu.. kat sini aku tunjuk skit camner nak bayar zakat pkai online.. very the easy lah :D


memula g kat website e-zakat (link kat gambar atas tu k) atau klik SINI

Pastu isi ler segala maklumat.. then minima untuk zakat fitrah ni 2 kepala (2 kupon) so korang leh bayar untuk mak abah atau adik kakak sekali la kan.. kalau nk bayar lebih tapi untuk sorang pun tak pa contuh (Rm10)... duit lebihan (Rm3) tu dikira sedekah jer.alhamdulillah dapat juga korng saham akhirat kan :D

akhir sekali klik button bayar. the korang akan dihantar ke system pembayaran online dimana korang akan dihubungkan dengan pilihan online banking korang.. biasanya maybank2u lah yang popular.. kalau ada bank islam, rhb atau yang lain2 pun boleh.

Selesai. itu sahaja untuk entry kali ini okay :D selamat beramal



{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. skrg xde alasan xbyr zakatkan..byk cara utk byr zakat

    BalasPadam
  2. yup.. pihak zakat sendiri pun dah buat kan jalan yang mudah untuk bayar zakat.. kalau kita pergi ke bazar2 ramadhan pun ade kaunter zakat. :)

    BalasPadam

- Copyright © Ohsem Sham Canggih - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -