Popular Post

Posted by : admin 14 September 2012

 

 

2 minggu lepas raya aritu aku dan sorang g member aku pi slamber naik motor ke Fraser Hill. Jalan dia perhg..., jngan cakap, boleh muntah la kalau sape yang tak tahan (aku ok jer). tepi2 gaung, memang kene berhati skit nak panjat fraser Hill ni. Maklom le tempat nye tol2 kat atas gunung..

Walau pun aku ni duk Kat Kuala Kubu, aku ta pnah g fraser hill sedangkan satu2 nye jalan ke sana dari Selangor ade di Kuala kubu ni la... Sbenanrnya xder plan pon nak ke sana, tah macam mana time tu kepala naik gila lak nak ke sana.kikiki...

Dari kuala kubu tu mengambil masa dekat sejam gaklah nak ke Fraser Hill. kene mendaki bukit yang sejauh 40km.. jalan nye lak mcam ular. kne bwak slow2.. sebab ade part jalan sempit..

Best juga fraser hill ni, aman, tenang sejuk, leh la jadi tempat merelease tensen.. tengok gmbar tu macam pagi.. padahal kol 11-12 camtu...Sesampai kat sana, aku pi minum kopi jer, lepak2 dlam sejam pastu turun balik. hehe..

Fraser Hill ni kecik jer pun, ade golf, naik kuda, memanah, bangunan ala2 ingeris, ade pilihan resort, klinik, kedai2 cendera mata, kedai makan...Suhunye lak dalam 20 darjah celcius la.. gegel gak la kalau pkai baju lengan pendek..

Ramai da org g Fraser Hill ni. sebab tmpat ni agak popular..aku ajer yang baru 1st time haha... :D

* Aku memang le suke sgt tmpat yang aman dan damai ni.. x ske bndar yang sesak2 cam kl/klang... :D

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Ohsem Sham Canggih - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -